16.06.2020г. | 2241 преглеждания

Когато говорим за дехидратация, винаги се сещаме за моментите на силно изпитание на тялото - при диария, повръщане, висока температура. 

Възможно е обаче да се лишим от течности и важни електролити и да се изложим на риск от дехидратация не само при боледуване, а и в ежедневието.  

Когато сме улисани в задачите и интересите си, рядко си спомняме да пием достатъчно количество вода. Или пък бъркаме жаждата с глад и вместо да изпием голяма чаша освежаваща вода, хапваме нещо сладко. Това още повече повишава нуждата от вода и минерали. 

Затова искаме да обърнем внимание на няколко симптома на дехидратация, които рядко разпознаваме. 

Главоболие

Особено в следобедните часове главоболието в офиса е често срещано. Повечето от нас пият силно кафе, за да се освежат и да могат да приключат работния ден. Истината обаче е, че повече ще ви освежат чаша или две студена вода. 

Липса на концентрация

Мозъкът се състои от 70% вода. Когато тя не е в достатъчно количество в организма, “главният компютър” не може да провежда милионите си мисловни връзки със същата скорост, с която обикновено работи. Ние усещаме това състояние като липса на концентрация. 

Повишен апетит

Този сигнал е сред най-объркващите. Уж ни се хапва нещо сладко, а всъщност ни се пие вода. За да сте сигурни, че не се подвеждате да приемете излишни калории, винаги пийте чаша вода, ако тялото ви дава сигнали за глад. 

След няколко минути, ако все още ви се яде нещо, значи наистина сте гладни. Ако е било сигнал за вода, няма да си спомняте дори за сладкото.

Виене на свят при ставане

Случва се доста често и обикновено хората казват “причерня ми пред очите, падна ми кръвното”. Това замайване се корени в липсата на достатъчно течности и минерали в организма, заради което пада и кръвното налягане. 

За да не изпитваме негативните симптоми на дехидратация, e необходимо да поддържаме  водно-електролитния баланс в тялото си в оптимални нива.

Стоперол Хидра е електролитна напитка в два приятни вкуса на ягода и лимон и портокал и съдържа оптималните нива на глюкоза и електролити, необходими за оптималната хидратация на организма.

Сподели

Разгледай още статии

© 2022 Всички права запазени Бисквитки проект на HA

Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на услугата. Научи повече

Съгласен съм